СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ "ЗАЩИТА"

Общинска организация - гр.Велико Търново


 

начало

новини

устав

политическа програма

СПС в медиите

контакти

 

 
Заедно да защитим България!

Съюз на патриотичните сили “Защита” снема политическото доверие от Волен Сидеров

На заседание на Изпълнителното бюро на Съюз “Защита” Бе направен анализ на политическата обстановка в страната и дейността на народните представители от партията в 40-то Народно събрание.

Както е известно, на 28 април т.г. четири патриотични партии, а именно: Съюз на патриотичните сили и воини от запаса “Защита”, Политически кръг “Зора”, Национално движение за спасение на отечеството и Българска национално-патриотична партия, подписаха документ за образуване на Коалиция Национално обединение “Атака”.

Освен председателите на посочените партии: Йордан Величков, Минчо Минчев, Илия Киров и Петър Манолов, голяма е заслугата за създаване на коалицията и на българските патриоти и интелектуалци д-р Петър Берон, проф. Огнян Сапарев, о.з. ген. Любен Петров, Стела Банкова, Румен Воденичаров, Волен Сидеров, Минчо Христов и др.

Определени бяха и мандатоносителите и бе предложено те да упълномощят В. Сидеров да представлява коалицията в качеството си на председател пред ЦИК. С решение 80 от от 11 май 2005 г. ЦИК регистрира за участие в изборите за народни представители на 25 юни т.г. Коалиция Национално обединение “Атака”.

За участие в парламентарните избори изпълнителното бюро на съюз "Защита" мобилизира местните организации и със скромни средства и с общите усилия на коалицията се постигна резултат - 21 народни представители в 40-ото Народно събрание.

Пробивът беше направен. От дейността на депутатите зависеше разширяване влиянието на коалицията и превръщането й в първостепенна политическа сила. Вместо стремеж към стратегическата цел, лидерът на коалицията Волен Сидеров в политическо предаване по телевизия “Скат” лепна етикета “Те предадоха “Атака”, отнасящо се до Йордан Величков, Станчо Тодоров, Христо Величков и Петър Манолов. Безсрамна лъжа! Коя “Атака” е предадена?! В какво се изразява това предателство? Как може да бъде обвинен в предателство доц. д-р Йордан Величков, основател и председател на Съюза на патриотичните сили и воините от запаса “Защита”, политическа партия, регистрирана през 1998 г.? Общественик и дългогодишен дипломат, преподавател в два университета, Йордан Величков повече от две десетилетия работи за патриотичната кауза. Той е един от организаторите на Националната кръгла маса по проблемите на патриотизма, проведени на 18 януари т.г., открита и ръководена от него.

Изпълнителното бюро на съюз “Защита” категорично отхвърля нелепите твърдения. Предателство към Коалиция Национално обединение “Атака”, към нейните създатели и каузата й, извърши Волен Сидеров, като след влизането в парламента обяви, че коалицията е "изживян етап", като се стреми да отклони вота, даден от избирателите за коалицията, към новосъздадената и регистрирана след изборите партия "Атака".

Да отречеш заслугите на коалиционните партньори и да си присвоиш успеха, да твърдиш, че е дело "само на моята личност", е грозно извращение на реалните факти. Опит да ограбиш труда на хилядите членове на съюз “Защита” и другите коалиционни партньори.

Съюз “Защита” осъжда опитите за вождизъм на Волен Сидеров и за обезличаване на лидерите на партиите в коалициятана принципа щом спечелиш войната, отстраняваш тези, които най-много са допринесли за успеха.

Коалиция Национално обединение “Атака” не е и не може да се превърне в търговско дружество, което бързо да се приватизира от лидера, а народните представители да бъдат моделирани по образ и подобие на вожда.

Съюз “Защита” се разграничава от булевардния, вулгарен и циничен език на лидера на парламентарната група на КоалиІция "Атака", демонстриран от трибуната на Народното събрание. Отхвърляме исканията на Волен Сидеров за създаване на отряди за изпращане на ромите в трудови лагери, турците в Турция и т. н., както и истеричните крясъци: “Президентът е марионетка, президентът е с фес, президентът предаде българските интереси” и т.н.

Съюз “Защита” остава последовател на 8-те принципа на Коалиция Национално обединение “Атака”, записани във Възванието на Инициативния комитет и ще продължим да работим за тяхното реализиране, за консолидиране на коалиционните партньори и привличане на други партии и движения, отстояващи патриотичната идея.

Автор:

Димитър ЙОТИНСКИ, член на Изпълнителното бюро на СПС “Защита"

 
Интервю на доц.д-р Йордан Величков  председател на СПС "Защита"

 

Questions or problems regarding this web site should be directed to [lexcom@abv.bg].
Copyright © 2006 [LexCom]. All rights reserved.
Last modified: 09/28/15.